Mellanmål för den aktiva

Om du håller på med simning eller någon annan typ av sport är det viktigt att du ser till att få i dig energi för att du ska orka med träningen och därefter resten av dagen. Att vara aktiv gör oftast att du blir hungrig och mellan måltiderna ska du äta något för att du ska hålla en jämn blodsockernivå och för att stilla din hunger.

Att komma på vad du ska äta till mellanmål kan vara svårt. Därför får du tips på det i det här inlägget.

Nyttiga mellanmål

Som idrottare ska du satsa på snabba nyttiga mellanmål som du enkelt kan få i dig samtidigt som det mättar bra. Det finns till exempel färdiga knäckebröd med god fyllning som du kan köpa och ha med dig i väskan. När du befinner dig mellan träningar eller har en stund över kan du passa på att äta ditt mellanmål. Några exempel på fyllningar är ost och paprika, tomat och basilika, sour cream & onion och taco.

Utöver att du kan köpa knäckebröd med fyllning finns det andra bra och nyttiga mellanmål du kan äta. En klassiker är frukt. Banan är den frukt som mättar bäst och som är enkel att ta med sig. Andra exempel på nyttiga mellanmål är smoothie, nötter, ägg, grönsaker och chiapudding. Med andra ord kan du lätt variera dig så att du inte blir uttråkad och du kan anpassa mellanmålet efter smak samt hur mycket tid du har att förbereda dig. Smoothie och chiapudding kräver till exempel tid medan nötter, färdig macka och frukt kan ätas på en gång.

Relaterade inlägg