Så här arrangerar du utomhustävling i simning

Gillar du själv att simma eller är du bara en driven entreprenör som tycker om nya utmaningar? Då är tipset att arrangera ett häftigt event, tillika simtävling någon gång under sommarhalvåret. Gör det till en publikfest och bjud in deltagare i olika kategorier.

Som entreprenör finns det mycket att hämta inom sportens värld. Häng med för att få de bästa tipsen på hur du planerar inför den här typen av projekt.

Plats och förberedelse

Du behöver tidigt hitta rätt plats för att anordna en större simtävling där också allmänheten bjuds in. Ta kontakt med kommunen eller privata markägare runt tillgängliga vattendrag för att se hur den här biten bäst kan lösas. När platsen är spikad är det mest prisvärda alternativet att investera i begagnade fordon och maskiner för att utföra allt markarbete inför arrangemanget. Marken behöver jämnas, diken dräneras och olika distanser märkas ut. Du kan behöva lastfordon för att transportera konstruktioner. Tipset är att kika in på nätauktioner och buda på de begagnade fordon du är intresserad av. Begagnade fordon på dagens nätauktioner är noggrant kontrollerade och i bra skick!

Tillstånd och licenser

Det här är ett viktigt inslag som du måste kontrollera i god tid innan tävlingen ska äga rum. Du behöver olika typer av tillstånd för att genomföra en tävling utomhus för allmänheten. Tänk även på att sport och simning innebär risker, därför bör du också ha ett juridiskt ombud som bistår med rätt information.

Dessutom kan du behöva licens för att arrangera professionella simtävlingar i olika kategorier.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *