Att man ska röra på sig och hålla igång för att må bra är nog något som har framgått för de allra flesta. Det är oerhört viktigt att vi i dagens samhälle med stillasittande jobb och obegränsad tillgång på mat också får in någon typ av rörelse i vår vardag. Men för många är detta oerhört svårt. Just att börja och komma igång är minst sagt utmanande och många känner kanske att idrott inte är för dem. Man kanske inte ser på sig själv som en sportig person och varje försök att börja leva mer aktivt slutar med saker som att man inte trivs med aktiviteten, att man inte har tid, eller att man helt enkelt inte orkar, kommer i vägen. I den här artikeln kommer därför några enkla tips på vad man kan göra för att enklare ta steg mot ett mer aktivt liv.

Investera i kläder

Att börja sin resa med att köpa nya kläder eller skor till träning eller friluftsliv kanske låter lite märkligt, men faktum är att detta är en taktik som kan funka för en hel del av i första hand två anledningar. Genom att beställa kläder eller skor från till exempel ITAB kommer man för det första känna att man måste använda dem. Kläder och skor från till exempel ITAB som man investerat i kommer att svida lite så länge man inte använder dem och vips har man använt dem flera gånger och skapat sig en vana. För det andra är det helt enkelt roligare att till exempel ge sig ut i skog och mark om man både känner sig snygg och känner att man har den utrustning som krävs, till exempel bra skor, för att klara av den aktivitet man tänkt sig. Man gör helt enkelt det aktiva livet till något exklusivt och roligt, istället för något påtvingat och jobbigt.

Sätta en lagom ribba

Sanningen bakom ett aktivt liv är att det finns olika saker som passar olika personer. Alla behöver inte springa ett maraton och att promenera två till tre gånger i veckan kommer att göra en väsentlig skillnad jämfört med att inte röra sig alls. Rekommendationer på tio tusen steg om dagen i all ära, men den bästa motionen är faktiskt den som blir av. Att göra aktiviteten till något roligt, till exempel utflykter tillsammans med familjen med vandring, kan vara ett sätt att enkelt och naturligt få en aktivare vardag.

Relaterade inlägg