Simning är en väldigt skonsam träningsform som ger dina muskler effektiv träning. Du får även en väldigt bra kondition genom att simma. Du kan med andra ord slimma kroppen bra genom att simma. Om viktminskning och en snygg kropp är ditt mål med träningen är det bra att vara medveten om att du kan åstadkomma mycket med simning men inte allt. Du kan inte förändra specifika kroppsdelar med träning, det är omöjligt att punktträna kroppsdelar. Så om du vill ha större kroppsliga förändringar som exempelvis större bröst måste du åstadkomma det på annat sätt. På https://motiva.health/sv/ kan du läsa mer om bröstförstoringar om det är något som du går och drömmer om. Du kan även på https://motiva.health/sv/ läsa om de olika implantaten som det går att välja mellan. De olika implantaten ger olika form på brösten. Om du bokar en konsultation kan du få mer information om vad som skulle vara optimalt för dig. När du har dina drömbröst kan du åstadkomma resten med träning.

Simning bygger upp musklerna i kroppen

Även om simning kan kännas som en enformig träningsform går den faktiskt att variera en hel del. Du kan simma i olika hastigheter, använda olika simtekniker och simma i olika intervaller. Du kan i princip anamma allt som du kan göra med löpning på simningen. Simning är även en perfekt träningsform att kombinera med annan träning. Simning ökar muskelmassan främst i axlarna, armarna, benen och bålen. Konditionen är förutom styrka även centralt i simningen. Om du vill variera dig kan du alltid byta ut simbassängen mot havet eller en sjö. En fördel med simning är att du slipper stötar mot kroppen som du får exempelvis när du springer. Det är även bättre för brösten att simma än springa på grund av stötarna. Om du har större bröst är det även bekvämare med simning.

Simning är bra för återhämtning och träningsvärk

När du simmar kan du återhämta dig från andra typer av träning. Du får ett tryck från vattnet på kroppen, en slags kompression som är positivt för blodcirkulationen som i sin tur är bra för återhämtning. Om du har träningsvärk kan simningen göra att du lättare kan göra dig av med slaggprodukter. Det är även något meditativt med att simma. När du är i vattnet kan du vara här och nu och mer medveten. Du kan hamna i en helt annan sinnesstämning efter att du har simmat än vad du var i innan du hoppade i bassängen.

Relaterade inlägg